Ik was de afgelopen dagen bij het ONE weekend (lees de Everyday van maandag) en voelde daar zó een vuur bij onze jongeren voor de missie van onze gemeente. In Nederland, naar andere landen, maar ook: naar Israël. Steven en Elly, die de zomerreis met jongeren gaan leiden: zet je schrap voor een flinke groep! 

Vervolgens belde maandagmiddag ‘zomaar’ iemand uit de gemeente die haar hart met me deelde: “Ik zal wel nummer 78 op de lijst staan…,” begon ze, “maar ik wil echt laten weten dat ik beschikbaar ben om naar Israel te gaan!”. Nadat ik haar verzekerd had dat er heus heel grote vliegtuigen vliegen, deelde ze hoe ze tijdens een eerdere reis met verschillende mensen gesproken heeft over Ha-Mashiach, over Yeshua. 

Zondag in Almelo ging het ook even over Israël. Ik was dus al behoorlijk ‘fired up’. Toen schakelde ik op mijn ipod ook nog de preek van Palmzondag in New Creation Church in. Pastor Prince vertelt hoe hij in hoog tempo Israëli’s tot Yeshua leidt. Niet zomaar mensen, nee: hij heeft een voorkeur voor de bodyguards die vanwege de gespannen situatie aan hem worden toegevoegd! Het zal ongetwijfeld de uitoefening van hun vak ten goede komen, wanneer deze mannen hun Mashiach leren kennen… (Ps. 91:16). 

Wow, als de afwijzing van Jezus al onze redding betekende - hoeveel temeer gaan wij dan gezegend zijn wanneer de Joden Yeshua aannemen!

Wanneer jij ook blij wordt van wat God doet in Israël, dan ben je ‘precies op schema’. Het is er de tijd voor. Het vliegtuig vertrekt nog niet, je hebt alle tijd om de preek van ps. Avi nog eens te beluisteren. Alle tijd ook, om te bidden voor Zijn kerk in Israël en de vrede van Jeruzalem!

Een mooie dag!

Op het thuisscherm van deze app vind je de preek van ps. Avi, “We are living in prophetic times”. Klaar om te bekijken!