Wat ik tot nu toe heb gezien van Zuid Afrika is prachtig.

Schitterend landschap! En lekker weertje hier?! Het is zomer, maar hier vinden ze het maar koud. 23-26 graden. Ideaal voor een Hollander met een serie afspraken. :-)

Pastor Josh had me een paar weken geleden verteld dat ze uitdagingen hadden.

Toen zijn we de trip gaan plannen. Nu bleek hoe getimed en nodig dit was. De afgelopen weken omschrijft Josh als: ‘hell broke loose’. Elke lid van het relatief kleine leidersteam, kreeg te maken met heftige dingen.

Twee verloren een familielid door een ongeval. Een partner raakte verslaafd. Een miskraam. Aantal banen kwijt. Aanval van depressiviteit. En op de koop toe kregen een aantal goede vrienden ruzie.

Ik denk dat ik weet wat de aanleiding is. Het team is vermoeid en ze hadden de laatste maanden weinig tijd om met Jezus bezig te zijn. Dat is een ‘toxic combination’. Dan word je kwetsbaar.

Ook moest ik meteen denken aan de 4 paarden (geesten) die de aarde terroriseren. Weet je ze nog?

Witte paard   >  valse doctrine

Rode paard    >  verdeeldheid

Zwarte paard >  tekort, armoede

Vale paard      >  ziekte, dood

Drie van de vier lijken door dit kamp te razen. Dus ik ga de komende dagen heel veel liefde van Jezus uitademen. Rust, troost, aandacht en een duidelijke ‘Dít wil Ik niet voor jullie. Jezus.’

Waarom liefde?

Romeinen 8:37  Maar dat alles komen we zegevierend te boven, dankzij hem die ons liefheeft.

Bidden jullie mee voor Pastor Josh en zijn vrouw Tara?

Soms heb je gewoon bemoediging nodig van iemand die het helemaal begrijpt. Maar deze jonge dertigers kunnen ook wel wat bovennatuurlijke steun gebruiken.

Tot morgen!

Comment