imageZondag. Wat bijzonder. Dé kans om Jezus weer beter te leren kennen. Fijn met z’n allen bij elkaar. Werkelijk een heilige, dus aparte dag! Of…….

Zondagochtend. Wat bijzonder! Dé kans om je vlees beter te leren kennen! Met apart gevoel opstaan op een werkelijk onrein tijdstip. Stressend om op tijd met z’n allen fijn ingeblikt te worden in een auto.

Beetje overdreven natuurlijk. Maar als je binnenkomt in de gemeente valt het soms op. Van opgejaagde kinderen tot (slaap)wandelende zombies. Niet iedereen is met dezelfde verwachting verschenen? Als het zingen begint denk ik soms dat Jezus ook verbaasd kijkt. Wat gebeurt er nu!? Niet zozeer omdat onze stemmen nog moeten opwarmen. Maar het is soms alsof we dan pas wakker schrikken: Waar ben ik? Hoe ben ik hier terecht gekomen? Waarom zingen die mensen vooraan? Ooooohhw, dat zijn zeker gelovigen?! Wacht ff, was ik dat ook niet? Wat doet de rest? Okey, laat ik ook maar mee murmelen. Hoe zou dat er uit zien van bovenaf? Een nest jonge uiltjes met grote ogen? ;-)

Ach, we groeien die afleiding nog wel eens te boven. Zondagochtend gedoe zal wel blijven. Maar ondanks dat willen we bij de start van de dienst grote verwachting en groot verlangen in ons hart naar Jezus hebben.

Tot die tijd is er een heerlijke, mateloze overvloed aan genade. Nergens voor schamen. Gewoon komen! Wie weet lukt het vandaag alweer beter!

Zondagochtend Jong en Vrij Hellevoetsluis. Uitslapen, lang ontbijten, rustig voorbereiden. Geniet er nog maar even van! Op 26 oktober zijn jullie verhuisd. Naar een ander gebouw…..én naar de ochtend. Zegen! :O

Tot morgen!

Comment