Ik vind het zo mooi om te zien dat zoveel Nederlanders spullen willen geven aan de vluchtelingen die Europa binnen stromen. We staan soms eerder bekend als zuinig of zelfs gierig? En gastvrijheid staat geloof ik ook niet Neerlands top vijf eigenschap?

Maar op zulke momenten –en die zijn er wel vaker- dan zie je het diepste hartje boven komen drijven. Het kikkerland verandert spontaan in een land van prinsen en prinsessen.

Ik denk dan trouwens ook meteen: ja, eerst praktisch helpen met onderdak, spullen en geld. Maar ze moeten ook het evangelie van genade te horen gaan krijgen. Anyway, we worden steeds meer missieland en Europa missiegebied.

Deze week ging de Everyday van start en vanavond is het de beurt aan de eerste nazomer bijbelstudie. Klinkt dat warm of niet? Ik kan vast beloven dat met name het slotstuk heel hartverwarmend is.

We gaan kijken hoe en waardoor de opstandingskracht sterker wordt in ons. We gaan ontdekken wat er aan de hand is als we ‘de zegen nog niet zien’. We gaan ook zien dat alles wat we hopen veel dichterbij is dan we vermoeden.

En bovenal raken we opnieuw of dieper overtuigd van Gods kloppende hart van liefde en Zijn mateloze betrokkenheid bij ieder facet van ons leven.

Het voelt een beetje raar om ‘reclame’ te maken voor jezelf. Maar over vanavond zou ik sterker dan anders willen aandringen: MIS DEZE NIET!

Ik voel: We kunnen het allemaal goed gebruiken, we hebben het nodig en bovenal: Na afloop zijn we verwonderd over en voldaan van onze God.

Tot vanavond en anders tot morgen!