Om te groeien heeft een kindje meer nodig dan voeding en fysieke warmte, waarover ik de afgelopen dagen schreef. Uit onderzoeken (brrr… hoe hebben ze dat onderzocht?!?!) blijkt dat kinderen die onvoldoende aandacht en liefde krijgen, zich niet gezond kunnen ontwikkelen. Een andere vorm van ‘warmte’ dus, als essentieel onderdeel van de zorg voor een baby’tje. 

Recent meerjarig onderzoek toont zelfs aan dat ouders, door hun kind warmte te bieden, bijdragen aan gezond functioneren van de latere volwassene. Over de Duitse neurobiologe Nicole Strüber verscheen onlangs een artikel in het blad Stern, getiteld ‘Warme ouders tijdens het eerste levensjaar zijn de beste preventie tegen een burn-out’ - toe maar! In het artikel zwakt mevrouw Strüber de titel vervolgens iets af, maar toch… ik weet wat me te doen staat :) 

Je bent inmiddels van me gewend dat ik de parallel zoek met onze persoonlijke groei in de gemeente. Deze ‘warmte’ vertaal ik dan ook met het welbevinden van onze ziel - het antwoord op de vraag: ‘hoe is het met je hart?’ Om te groeien is het behulpzaam je ziel, je gevoelsleven aandacht te geven - en dat houdt niet op bij de babyfase. 

Eén van de dingen die je kunt doen om je gevoelsleven de nodige zorg te geven, is een Heart Clinic. Deze tweedaagse clinics helpen je inzicht te krijgen in de oorsprong van je diepste overtuigingen om zo gezond te functioneren in het dagelijks leven. 

Veel mensen in de gemeente hebben al eens zo een Heart Clinic gedaan en verandering in hun denken en in hun leven tot stand zien komen. Heart Clinics (onder leiding van pastor Cees Bots) biedt nu een Refreshment aan, een dag met onderwijs, delen van ervaringen en bediening. Een mooie kans om keuzes scherp te krijgen en jezelf te helpen échte verandering te realiseren!

Is deze Refreshment iets voor jou? Meer informatie via deze link: http://heartclinics.nl/refreshment/ Algemene informatie over Heart Clinics via www.heartclinics.nl