De Everyday schrijf ik met veel plezier - iedere dag. Toch was het heerlijk de afgelopen week op andere dingen te kunnen focussen. De komst van een klein meisje in ons gezin vroeg even alle aandacht. En terecht… wat genieten we van haar! 

We worden deze week ter zijde gestaan door een werkelijk geweldige medewerker van kraamzorg. Fijn: het gedeelte van mijn opleiding dat ging over kleine kindjes en hun ontwikkeling was al lang geleden. Met haar aanwijzingen ontdek ik allerlei nieuws!

Zo verbaasde ik me over alles hoe perfect de Schepper voorziet in alles wat nodig is, zo kort na de geboorte van nieuw leven, vanuit de veilige moeder-buik op de wereld! Om het ‘dipje’ in gewicht na de geboorte te herstellen, is groei belangrijk. Daarvoor zijn eigenlijk twee zaken essentieel, vertelde mijn kraamzorg-heldin. De eerste deel ik vandaag met je, omdat ik (je verwacht ’t niet…) een mooie parallel met de gemeente zag.

Om te groeien, is ten eerste voeding nodig. Nu eerst moedermelk, straks steeds vaster voedsel en - als ze een béétje op mij lijkt, heel snel een mooie biefstuk. Zonder regelmatige voeding blijkt het baby'tje het ook vol te houden, daarin heeft de Schepper voorzien, maar dan stagneert de groei. 

Liggend naast mijn meisje dacht ik aan de gemeente. Om nieuw Leven in jou verder te laten groeien is voeding nodig: het verkondigde woord van God (Romeinen 10:17). Kun je even zonder? Jawel, ook dan zorgt Vader voor jou. Wil je verder? Groter groeien? Dan maak je - op maat - gebruik van wat voor jou beschikbaar is. Melk uit de fles of serieuze hap? Dagelijkse hapjes, bijvoorbeeld met behulp van de uitzendingen van Pastor Prince of een stevige preek uit de webshop of van vimeo? Jij mag het zeggen! 

Eet smakelijk! 

De uitzendingen van Pastor Prince zijn nu te volgen op SBS6. Terugkijken kan via http://www.sbs6.nl/programmas/destined-to-reign/