Gedurende de komende periode, waarin pastor Marcel geen verplichtingen heeft, mag ik (Paul) weer even zijn pen overnemen. Ik houd ervan!

Even terug naar vorige week, vlak voor pastor Marcel zijn reis naar Portugal begon. Ik schreef toen over de tekst uit 1 Johannes 3:20: En zelfs als ons hart ons aanklaagt: God is groter dan ons hart, hij weet alles. (Nalezen kan via: http://jongenvrij.tumblr.com/post/138518535990/groter

Die tekst kwam vet in beeld tijdens de worshipday, afgelopen zaterdag, waar meer dan 150 muzikanten, zangers en productie-technici bijeen waren om te ontvangen van Jezus. 

We ontdekten, dat zich in ons hart niet alleen onze gevoelens bevinden, ook onze gedachten en beslissingen bevinden zich op die plek, die de Bijbel je 'hart' noemt. Sommige mensen wijzen daarbij op hun borstkas, maar voor anderen zit dat ‘hoger’… kan ook: in sommige culturen wijzen ze zelfs op hun buik :)

OK, God is groter dan mijn gevoelens… maar dus ook groter dan mijn gedachten? Jep. Hij heeft jou bedacht. Dat betekent, dat je jezelf niet zó diep ‘in aanklacht kunt denken’ of Hij is groter dan dat. Onze gedachten nemen soms groteske vormen aan: “Doe ik ’t wel goed? Wat wordt er nu van mij verwacht? Wat zullen ze wel niet zeggen?”. God zegt: “Ik ben groter, rust uit bij Mij.” 

Maar dan onze beslissingen, alles wat je ‘besloten’ hebt - te doen of te zeggen. En óf dat tot aanklacht kan leiden. God zegt: “Ik weet alles. Al jouw onhandige beslissingen zijn door Mijn Zoon aan het kruis gedragen.”

Groter dus. Véél groter dan wat ik denk, voel of besluit. Dát geeft rust. Geniet vandaag van een sabbatsmoment, mediterend op deze tekst. 

Shalom!