In Budapest is het een bijzonder weekend. Samen met twee ondernemers uit Jong en Vrij, Dirk en Willem, verzorgden we een seminar over de principes die Gods woord aanreikt voor onze financiën, voorspoed en werk.

Voordat wij zaterdag 'los' gingen, was er vrijdagavond een een connect avond van Grace Home church waar wij te gast waren. 40 mensen kwamen naar een cafe in de binnenstad om samen het leven te delen. Zoltán, één van de leiders in de gemeente, vertelde over zijn leven. Opgegroeid zonder Jezus, als ondernemer veel geld verdiend en ook weer verloren en nu samen met zijn gezin écht thuis gekomen in de gemeente.

Ook hij sprak over geld: duidelijk een thema dit weekend. "Denk groot," zei hij: "klein denken kost net zoveel energie!" :) Hij vertelde hoe hij jaren heeft verlangd naar een gemeente als deze. Hij is vastbesloten om alles te nemen wat beschikbaar is in de gemeente (onderwijs, leiding, fellowship en wijze raad). 

Op zaterdagochtend vroegen we aan ps. Sziszi wat hij van het seminar verwacht. Zijn reactie: “Geen druk, maar ik verwacht dat hier de cultuur van ons land veranderd gaat worden.” Hoppa, over groot denken gesproken. 

Dit ‘groot denken’ is geen naïviteit of grootspraak. Wij noemen dat gewoon geloof in een grote God. Ps. Sziszi heeft gelijk: de kerk wordt door God gebruikt om de wereld te beïnvloeden en te veranderen. Zichtbare gunst en hemelse welvaart in jouw leven zijn bruikbare hulpmiddelen daarvoor. 

Is je verwachting voor het effect van de samenkomst vandaag gewekt? Geniet ervan, hoe dit vandaag gaat stromen naar jou en alle bezoekers van de diensten! Vind je dit nog lastig? Vertrouw je dan toe aan de gemeente en verwacht dat vandaag, door aanbidding en onderwijs, jouw geloof wordt opgebouwd!