imageDe gemeente in Groningen is verhuisd van de Puddingfabriek naar Monkey Donky.

Pastor Peter heeft de nieuwe locatie zorgvuldig uitgekozen. Dat roept wat vraagtekens op. Bij het eerste gebouw, werd hij door grapjassen spontaan ‘de Pudding Pastor’ gedoopt. Hij kent schijnbaar geen enkele vrees, bij de keuze voor het nieuwe pand? ;-)

Het ligt ook nog eens aan de Hamburgerstraat. Nummer 13. Je vraagt je af wáár precies de vingerafdrukjes van de Heer hebben gezeten?!? (Die term gebruiken we voor aanwijzingen, lichtpuntjes of vingerwijzingen. Zo kun je de leiding van de Heer herkennen, in elke zoektocht).

Bij Jezus staat Groningen hoog op de agenda. Vanwege alle gasbubbeltjes natuurlijk sowieso een veelbewogen gebied. Maar dat biedt juist kansen voor het Koninkrijk.

Tijdens onze jaarlijkse Conferentie hadden we een ondernemer te gast. Uit Loppersum. Het hardst schuddende dorpje, waar je bijvoorbeeld je huis niet zo makkelijk verkoopt. Omdat niemand er wil wonen. Maar hij gaat er een nieuwe Mega-supermarkt bouwen, met lunchroom. ‘Kunnen we lekker laagdrempelig Evangeliseren’.

Juist als iets hopeloos lijkt. Juist als menselijk redeneren ons doet terugdeinzen. Juist als iedereen je voor gek verklaard. Daar ziet Jezus rustig brood in. Ik heb het dan over het bereiken van mensen, of geld maken voor het Koninkrijk. Wél geïnspireerd door de Heer! Dus geen dwaze dingen doen!

Het bewijst mij, dat wij vooral niet bang moeten zijn. Of schrikken van situaties.

Doet angst mensen uit Groningen weg bewegen? Dan kan de glorie van Jezus precies het tegenovergestelde bewerken!

Pastor Peter gelooft niet in de evolutie theorie. Tot zo ver de monkey. Het was een ezeltje (donky!) die Jezus als Koning Jeruzalem binnendroeg. Én er staat een 7-armige kandelaar (licht!) op het nieuwe gebouwtje in Groningen.

Even niet letterlijk aansteken dat ding, jongens. Da’s niet handig met al dat gas. Verder komt ’t helemaal goed!

Tot morgen!

Comment