Gisteren beloofde ik je nog iets te vertellen over de ontmoeting met ps. Benjamin uit Singapore dit weekend. In één van de bijeenkomsten vroeg iemand naar de grote groei die New Creation Church heeft doorgemaakt. Het is ook indrukwekkend: tienduizenden mensen komen iedere zondag naar de kerk van pastor Prince. Wat is het geheim achter deze groei?

Nu verrast pastor Prince zijn gasten die in Singapore komen ‘uitzoeken’ hoe dat zit altijd met hetzelfde antwoord: “Wij weten ’t niet. Wij prediken Jezus en that’s it.” Een beetje konden we het eerste deel van het antwoord dan ook wel raden. 

Het tweede deel sluit echter aan op dit seizoen. Pastor Benjamin vertelde wat zijn gemeente geholpen heeft: “Ga het leven doen”, was zijn advies. Wanneer mensen de gemeente binnenkomen, worden ze wellicht geraakt door de goede muziek, de professionele uitstraling of de mooie zaal. Mogelijk raken ze zelfs onder de indruk van de boodschap, het goede nieuws van Gods liefde voor hen. Om hen vervolgens te helpen écht aan te sluiten, is nodig dat ze zich welkom voelen en zich kunnen verbinden aan de mensen die ze ontmoeten. 

Dit klinkt misschien als een moeilijke ‘opdracht’, maar is simpel. Immers: door Gods liefde (die in onze harten is uitgestort) zijn we in staat van mensen te houden. Dat is de basis onder echt contact, wanneer we ze na de dienst spreken, een bakkie doen of elkaar in een kleinere groep ontmoeten. 

Van iemand in één van onze locaties hoorde ik dat zij zich tot doel stelt iedere week iemand aan te spreken die ze nog niet eerder gezien heeft. Geen wet, wel heel leuk om te doen! Het leven doen: dat kan op zondag, maar ook gewoon op dinsdag! 

Mooie dag!

De connect groepen die deze week van start gaan én het church festival dat dit weekend gehouden wordt, zijn goede gelegenheden om nieuwe mensen te introduceren en te spreken! Meer info op de website!