De gebedsweek is in volle gang op enkele locaties. Gisteravond was ik in Amersfoort. Het thema: geloof zonder grenzen. Met elkaar spreken over, bidden voor de missie van de gemeente, de beweging van onze gemeente naar buiten. 

Veel mensen worden aangesproken door wat Vader specifiek aan onze gemeente heeft toevertrouwd: andere gemeentes en kerken helpen bekend te raken met het Evangelie van Genade. 

In de voorbereidingen bleven mijn gedachten haken bij een goed gelukte vertaling van de tweede brief van Paulus aan Timotheus. Deze komt uit Het Boek, een ‘hertaling’ van de oorspronkelijke tekst. De makers van Het Boek noemen dit een “gedachte-voor-gedachte-weergave”. 

In een groot huis heeft men niet alleen borden van goud en zilver, maar ook van hout en aardewerk. De dure borden worden voor de gasten gebruikt en de goedkope voor dagelijks gebruik. Als je je niet met de zonde inlaat, zul je zijn als een van die borden van zuiver goud, de beste in huis, zodat Christus je kan gebruiken voor zijn hoogste doelen. (2 Tim. 20,21) 

Paulus schrijft hier aan zijn jonge collega-apostel en gebruikt het beeld van servies. Er zijn dure borden in het grote huis - van goud en zilver (beeldspraak voor het rechtvaardigheid en redding). De goedkope borden zijn van hout (eigen werken) en aarde (letterlijk het aardse). 

Zonde (enkelvoud, dus het los zijn van God) houdt je van je echte bestemming af, zegt Paulus. Ben je in je bestemming (door genade rechtvaardig voor God), dan ben je van kostbaar materiaal en (daar komt ie): bruikbaar voor de gasten.

Verlang jij er naar meer naar buiten te bewegen (dienstbaar te zijn aan de ‘gasten’)? Vertrouw je toe aan het Evangelie van Genade dat zegt: jij bent rechtvaardig, Jezus kan jou gebruiken voor Zijn hoogste doelen!

Meer goed nieuws horen? Vanavond doordeweekse samenkomst in Sliedrecht (Griendencollege) of via de livestream in deze app.