Vandaag vertrek ik naar Zwitserland. Even kijken hoe ik de EVERYDAY ga regelen, bedenk ik me! Ik kan natuurlijk niet zonder jullie! ;-)

Ik ga op bezoek bij Erich Engler, pastor van een genadekerk (www.familienkirche.ch) en leider van een genade-Bijbelschool. Samen met hem en hulp van New Creation Church gaan we een ‘grace alliance’ opzetten voor Europa. Dat is in gewoon Nederlands: een club pastors met elkaar verbinden. Het gaat om pastors die door de boodschap van Pastor Prince aan de genade verslingerd zijn geraakt.

In zo’n club kun je elkaar helpen, stimuleren en -met alle eerbied- tips & trucs uitwisselen. Mijn vriend Josh McCauley uit Zuid Afrika komt ook.

Nu zul je misschien denken: hoe ben je eigenlijk in zo’n gezelschap terecht gekomen?

Dat heeft Jezus geregeld. Heel strategisch. Want met Erich hebben we alle Duitstalige pastors te pakken. Joshua kent alle Engels sprekende geïnteresseerden. Wij brengen Nederlands (stukje Belgie) en wat Oost-Europa mee. Ik ben alleen nog benieuwd hoe de Heer bijvoorbeeld Frankrijk, Italie en Spaanstalige landen gaat brengen. Leuk! Spannend! 

Erich gaf aan dat hij mij na aankomst meteen mee de berg op zou nemen. Ik dacht: Samen de berg op? Zou hij Abraham en Izakje willen spelen?

Toen ik begreep dat Josh er ook zou zijn, dacht ik: Klopt! Anders missen we namelijk nog een derde persoon. Er zal er immers één als bokje aan de andere kant van de berg omhoog moeten klimmen?!

Ach, waar maak ik me druk over. Het mes zal toch op tijd stoppen met vallen. Daar mag ik toch wel op rekenen in het land van precisie klokwerkjes? ;-)

Nu even serieus. Nederland en Zwitserland kozen ooit neutraal. Als het gaat om wet-genade lijkt dat tegenovergesteld. Duidelijk gekozen!

Dit keer dus twee dominosteentjes richting hemelse vrede voor de rest van Europa?

Tot morgen!

Comment