image

Gisteren aan het eind van de middag kreeg ik te horen, dat de uitzending bij EenVandaag is verzet. Reden: Het is een goed item, daarom kost het meer tijd, om het goed neer te zetten. In de zin van: Dan wordt het een langer programma-onderdeel.

Dat kan niet doordeweeks, dus moet het op een zaterdag. Dus wordt het volgende week zaterdag, want aanstaande zaterdag is er lijsttrekkersdebat. Nou ja, je snapt toch niet dat dat de voorkeur heeft boven pastor Joseph Prince? ;-)

Grapje natuurlijk, ik vind het juist heel gaaf. Het is dan inmiddels vlak voor de start van de uitzendingen op RTL5. Beter!

Vandaag reist pastor Erich terug naar Zwitserland. Bijzonder gave dagen gehad. Hij heeft een Rhema achtergrond. Dat is de ‘geloofsbeweging’. Die beweging was sterk voordat de genadebeweging kwam.

Soms lijkt genade op gespannen voet te staan met geloof. Pastor Erich weet deze twee werelden op een fantastische manier bij elkaar te brengen. Waarom ik dat zo gaaf vind? Genade helpt ons enorm in het verticale (relatie met God). Geloof helpt ons enorm in het horizontale (dagelijks leven). Je kunt dus niet zonder!

In de bijbelschool in Zwitserland, wordt niet alleen genade, maar ook alles uit de geloofsbeweging onderwezen. Alleen dan wel vanuit het hart van Pastor Erich, dus totaal genade gebaseerd.

Het is geen ‘aparte’ school, maar vanuit de gemeente, zodat de deelnemers wat ze leren meteen met elkaar kunnen ‘oefenen’ (samen leren toepassen) en een vangnet hebben voor alle vragen en spannende dingen.

Helaas allemaal in het Duits. Maar we gaan maar eens bidden en onderzoeken of en hoe we Grace Academy naar Nederland(s) kunnen krijgen. :-)

Tot morgen!

Comment