Begin de dag met een lach… ahem, dat was na een kort nachtje makkelijker gezegd. Luidruchtige buren in de grote stad…

Toen ik vervolgens de auto niet terug kon vinden waar ik die gisteren geparkeerd had (nee, ik had niet gedronken!), begon ik me af te vragen wat ’t zou worden. Gelukkig bedacht ik vóórdat ik politie, reddingsbrigade en pastorale hulp inschakelde dat het ook één blokje verderop zou kunnen zijn… Gelukkig, daar stond ‘ie. Nu eerst koffie :)

Zo’n dag dat je heel zeker mag weten dat je rechtvaardig bent en dat helemaal niets jou gaat beroven van Vaders liefdevolle zorg voor jou. 

Op zo’n dag brengt Vader me ’s middags in gesprek met een echtpaar dat de hele wereld bereisd heeft. Tien jaar geleden kwamen ze tot bekering in een kerk waar ze, zoals ze vertelden, genade leerden kennen als iets wat je aan elkaar moest geven, wat je moest doen. Veel geloofsgenoten worstelden met problemen in het leven en met verslaving, zodat de standaardzin, bijna ter verdediging was: “Gimme some grace!” 

Het boek van Pastor Prince dat ik had meegenomen, lag op tafel. Ik kon merken dat ze even afstand hielden van ‘nog meer van die genade’ - en kon me dat voorstellen. Ik had iets kunnen zeggen over genade die we om niet ontvangen hebben, 2000 jaar geleden - maar die teksten kenden ze allemaal. 

Mijn volgende vraag bracht ze even in verwarring, maar zorgde voor de doorbraak: “Waarvoor zou ik mogen bidden voor jullie?” Genade die bij je op de bank komt en namens Jezus aan je vraagt: “waarmee mag ik jou bedienen?” 

“Hoe het een mooie dag werd…”, dacht ik - en zag mijn gastheer en gastvrouw hetzelfde denken. 

Geniet van hoe Zijn genade vandaag naar jou toe komt, het wordt een mooie dag!

Lees Romeinen 5:17 en ontvang van Zijn overvloed van genade!