In beeldtaal zegt de Bijbel dat bepaalde geesten als paarden over de wereld galopperen. Als je nu naar de wereld kijkt, dan zie je dat een geest van angst en onrust de mensheid terroriseert. En je ziet ook dat zulke machten een compleet continent bestrijken.

Vergis je dan ook niet door te denken dat zo’n aanvalsgolf Nederland in mindere mate raakt, zolang er geen kogels rondvliegen. Sterker nog, ik zie diezelfde geest zelfs onrust brengen onder onze daken of in de gemeente. Dan zien we geen terrorisme, maar gaat het toch over dezelfde geest!

‘Maar het zou ons toch niet raken?’. Klopt, dat is Gods ideaal. Maar je moet wel even doorhebben wat er aan de hand is en het dansje niet meedansen. Als je jouw hart en tong overlevert aan onrust, dan zet je de deur wijd open voor de effecten van zo’n geest.

Je moet dus niet meepraten met alle gefluister uit die wereld: ‘Er is alle reden voor zorg’, ‘het gaat niet goed’, ‘ik zie het niet meer zitten’.

Nu doen we dat allemaal wel eens, maar daar moet je je tegen leren verzetten:

1 Petrus 5:8 Wordt nuchter en waakzaam. Uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden. 9Wederstaat hem, vast in het geloof…

Geloof = Bedenk de dingen die boven zijn. Het goede, het welgevallige. ‘Things of good report’, zegt de Engelse Bijbel. MEDITATE ON THOSE!

Daarom is het thema voor de Connect-groepen perfect getimed: stille tijd. Tijd om bij God te zijn. En vertel Hem als jij ‘erin getrapt bent’ en op onhandige dingen hebt zitten mediteren. Dan kan Hij dat van je afnemen. Je rust geven. Dan kun je ook genieten van Zijn omarming en kus…

Tot morgen!

P.S. Denk je nu: ‘Deze Everyday is niet van toepassing op waar ik mee te maken heb’? Zelfde geest!