Ik ben een boek aan het lezen van Brian Houston, de oprichter en senior pastor van Hillsong (ook die in Amsterdam) en wereldberoemd geworden vanwege hun unieke worship.

Zijn boek gaat onder meer over de uitdagingen die je kan ervaren bij het wandelen in je levensbestemming en hoe je juist in moeilijkheden je geloof kunt beoefenen. Omdat hij kerk als voorbeeld gebruikt is zo’n boek natuurlijk smullen voor mij. Maar sowieso super leerzaam en bemoedigend, wat je roeping ook is.

Eén hoofdstuk heeft absoluut raakvlak met ons jaarthema ‘Follow Me’. Hij legt uit dat ieder mens moeilijke periodes meemaakt, omdat het anders loopt dan je had verwacht. Teleurstelling.

Aansluitend begint hij uit te leggen dat dit juist de grootste kansen oplevert om Jezus beter te leren kennen. Als je teleurgesteld bent, zo redeneert hij, dan zit je op een bepaald gebied nog niet op één lijn met Jezus en dan gaat God dat juist gebruiken om dat wel te komen.

Wij kennen Jezus vaak als onze Redder en Heer over het heelal. Maar tijdens ons leven wordt Hij juist ook heel persoonlijk Heer. Hij krijgt het steeds meer over alle gebieden in ons leven voor het zeggen. En juist die gebieden waar dat nog niet zo was, zaten in de weg of waren de oorzaak van onze teleurstelling.

Niet het gewenste resultaat? Follow Him! Leer heel je leven in te richten zoals het Hem welgevallig is en niet zoals we dat zelf vinden of bedacht hadden. Laat Hem Heer zijn is dus ook: laat je eigen mening los en laat die van Hem ervoor in de plaats.

Gelukkig hoeven we dus nooit te blijven hangen in onze teleurstelling. Hoe hoopvol! In het Engels klinkt dat ook mooi: our disappointment leads to His appointment.

Tot morgen!