Hoe ben jij het nieuwe jaar begonnen? Ik verzamelde wat verhalen van de start van 2017 van enkelen uit onze gemeente. Zo divers als de gemeente is. 

Dansend en feestend begonnen? Alle kans dat je foto op het web is opgedoken. Party, want 2017 is begonnen! Sommigen konden geen feest vieren, want werk aan de winkel. Tijdens dat werk, zo hoorde ik van één van ons, werd fysiek leven hersteld. Goede start én een belofte voor het komende jaar! 

Anderen begonnen vooral met veel wensen. Ineens stonden ze ook bij ons voor de deur: ‘we kwamen even nieuwjaar wensen’. Goede woorden uitspreken over elkaar bij het begin van een jaar, da’s een machtige start! 

Van een enkeling hoorde ik van goede voornemens. Ik denk dan altijd aan de oneliner van onze pastor Willem: goede voornemens kunnen je in het nieuwe jaar aanklagen, maar goed nieuws spreekt je vrij: Jezus komt elke dag met genade op genade. Lekkere start!

Mijn begin? Heel rustig, een beetje slome dag zelfs. Ik mis even de kerstvakantie dit jaar en werk gewoon door. Dubbel genieten dus, wanneer nieuwjaarsdag en zondag samenvallen. Wanneer ‘rust’ mijn thema wordt voor het komende jaar, maak ik geen bezwaar. 

Het begin van iets kan veel zeggen over het verdere verloop. Wanneer je vandaag bij de deur van 2017 staat, maakt het uit hoe je deze binnenstapt. Zeker is, dat Jezus daarbij is. Wanneer je Hem deelgenoot maakt van je plannen, je (blijde) verwachtingen en je worstelingen voor het nieuwe jaar, is je begin goed. 

Hij is niet de observator, die bijhoudt hoe ’t ons lukt, voornemens uit te voeren. Hij is onze bemiddelaar van een beter verbond, dat komt met betere beloften (Hebreeen 8:6). De beste wensen dus - een goed begin!