Er is niets zo fundamenteel als de ontdekking dat God goed is. Het is zonder twijfel het meest betwiste beeld van God. Ook karrenvrachten gelovigen leven op dat gebied met een diepgaande onzekerheid. Het heeft ertoe geleid dat veel andere mensen geen trek hebben om in God te gaan geloven. Tja...

Als Johannes de komst van Jezus naar de aarde beschrijft, laat hij er (in Johannes 1:14) echter geen misverstand over bestaan: Hij is vol van goedheid (genade) en waarheid. God is niet alleen goed, Hij is er zelfs vol van. Sterker nog: dat is zelfs de enige waarheid, want goedheid en waarheid blijken een eeneiige tweeling te zijn. Je kunt de waarheid dus sowieso niet kennen als je de goedheid van God niet kent.

We zijn nu bijna een week op weg in het ‘mediteren op Gods liefde’. De afgelopen dagen hebben we ontdekt dat ons hart de plek is waar het gebeurt. Daar woont Jezus, daar worden onze overtuigingen gevormd, daar vindt verandering plaats. Wat we in ons hart omarmen, wordt als gevolg daarvan vanzelf zichtbaar in de rest van ons leven.

De goedheid van God kun je alleen omarmen als je merkt dat Hij je omarmt met Zijn goedheid. Die intense ervaring van Zijn liefde voor jou gaat verder waar je denken en redeneringen ophouden. Ook vandaag ben jij in staat om Gods goedheid te ervaren. Zoek een rustige plek en neem de tijd om de goedheid van Jezus op je in te laten werken en merk hoe Hij je hart verwarmt.

Mediteer vandaag op:
God is goed. Hij is goed voor mij. Hij houdt intens van mij.