Heb je genoten van de studie van woensdagavond? Of merkte je dat er aan je binnenkant iets schuurde? In beide gevallen moedig ik je aan om nog eens te mediteren op het Woord. Dat helpt: ‘kauwen’ op Gods Woord heeft positief effect in je leven (lees Psalm 1). 

Soms heeft dat ook even tijd nodig. Na een nachtje slapen werd ik wakker met de tweede brief aan de Korintiërs, waaruit we woensdagavond verschillende passages lazen. Als het gaat om nederigheid, geeft Paulus daar bruikbare handvatten. 

Tien jaar Jong en Vrij onder leiding van onze senior pastor Marcel en zijn vrouw Cody zouden ons het gevoel kunnen geven ‘gearriveerd’ te zijn. Grappig: dat is precies het woord dat Paulus gebruikt in 2Kor3:5. Niet dat wij vanuit onszelf zo bekwaam zijn dat we dit als ons eigen werk kunnen beschouwen; onze bekwaamheid danken we aan God - ‘bekwaamheid’ (in het Grieks hikanos) komt van heko, een woord dat primair ‘arriveren’ betekent. 

We zijn er nog niet! We gaan rustig verder op de weg die Vader ons wijst, maar: alles wat we bereikt hebben, onze ‘bekwaamheid’ in de NBV, hebben we aan Hem te danken. Hij heeft ons geschikt (datzelfde hikanos) gemaakt om het nieuwe verbond te dienen (vers 6). 

Zie je het evenwicht? In alle nederigheid: waar het gaat om onze bediening (het nieuwe verbond bekend maken) heeft Hij ons voldoende geschikt gemaakt, op bestemming gebracht. Tegelijkertijd strekken we ons uit naar wat Vader nog meer gaat geven aan deze bruid, de gemeente, om helemaal klaar te zijn voor haar Bruidegom. Die verandering, die transformatie is ons deel, wanneer we naar de Bruidegom Jezus blijven kijken (vers 18). 

Steeds mooier, steeds hoger. Nog meer glorie? Ja, vandaag weer! 

Mooie dag!