Na een nieuwe aflevering uit de serie Grace Academy zou je vandaag (met recht, want we zouden niets missen!) iets over de inhoud van zaterdag van mij verwachten. Bijna goed - want door een verplichting in de familie moesten Annemarie en ik elders zijn. Gelukkig was daar lieve Nadia die het Woord deelde na afloop van de lesdag.  

Thema voor deze dag: vijfentwintig redenen waarom genezing Gods wil is. Voor wie benieuwd is naar alle vijfentwintig de hartelijke aanmoediging tóch in te schrijven op een volgende editie van deze Bijbelschool. Eéntje kwam er voorbij die extra oplichtte. 

Reden twintig waarom gezondheid Gods wil is: omdat ons lichaam de tempel van de Heilige Geest is. De Heilige Geest woont in onze geest, die weer woont in ons lichaam. Lijkt een open deur. Nu even scherp mee-geloven. Wat voor lichaam wil Gods Geest voor ons? Een gezond lichaam natuurlijk. 

Ideaal voor de Geest om te doen wat Hij wil (in jou, door jou) is een lichaam dat gezond en sterk is, afgestemd, reagerend op de bewegingen van de Geest. 

Nu is Nadia één van de helden die binnenkort mee op reis gaat naar Albanië. Uiteraard (en heel terecht) betrok zij deze wijsheid direct op de komende trip. Immers: de groep reist in het holst van de nacht per vliegtuig naar een warm land om direct op zondag in twee diensten te bedienen. “Dit is dus geen probleem meer voor Gods Geest die woont in ons lichaam,” past zij de les van vandaag toe. 

De Geest die in jouw lichaam woont, is bij machte werkzaam te zijn in jou. Hoe je vanmorgen ook wakker werd. Heerlijk om in Zijn kracht te gaan genieten van een mooie dienst, waar jouw geest wordt opgebouwd en gevoed. 

Op jouw gezondheid!