In Uganda is de conferentie in volle gang: meer dan 200 voorgangers zijn gekomen, sommigen zelfs vanuit het buitenland. Pastors Jaap en Michel geven met hun team ook vandaag nog workshops en seminars. Het enthousiasme spat door de updates heen: hier wordt gebouwd aan de toekomst van een land! In Uganda zijn de uitzendingen van ps. Prince op tv te volgen, dat maakt dat de boodschap van genade in goed geploegde grond valt.

Gisteren startte ons team de tweede dag van de conferentie met onderwijs over 'gezegend leven'. Leven vanuit de overvloed van Gods genade voor jou, in ieder facet van je leven. In veel landen 'in ontwikkeling' zoals we dat vaak zeggen, zag ik groot geloof in Vaders voorziening. Tegelijkertijd herkende ik bij veel gelovigen de worsteling die ons ook zo bekend voorkomt. Als gunst en voorziening nog niet zo zichtbaar zijn in mijn leven...met wie is er dan iets mis?!

Goed nieuws op dat terrein: met jouw God is niets mis. Hij is onveranderd jouw Vader die je van harte lief heeft en het allerbeste voor jou wil. Meer goed nieuws: met jou is niets mis. Jij bent door genade rechtvaardig voor God omdat je in Jezus bent. Daarmee komt Zijn zorg, Zijn voorziening voor jou als een gunst (zonder dat je er iets voor doet). 

Hoewel Nederland behoort tot de rijkste landen ter wereld (ahem, laat die even zakken), kunnen in jouw leven sporen van tekort zichtbaar zijn. In de gemeente is wijsheid beschikbaar hoe hiermee om te gaan, hoe hieruit te wandelen.

Dat zijn geen 'trucjes' of dingen die je 'moet doen' (het was immers gunst!), maar hemelse principes die jou kunnen helpen. Benieuwd? Zoek onderwijs hierover in de webshop (https://webshop.jongenvrij.nl/index.php?cPath=31&osCsid=59d2e3b91cf62151a48a0ecff41675a8) of vraag je connect- of teamleider!