De zondagmorgen na een dag Grace Academy over The Blessed Life. Dat moet een gezegende dag worden. Pastor Erich hielp ons met diepere inzichten in hoe voorziening, voorspoed en financieën mogen werken. Een onderwerp dat voor veel mensen vraagtekens opwerpt, soms aanleiding geeft tot verhitte discussie.

In mijn denken over voorziening heeft een woord uit de Psalm 24 geholpen: van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft. Alles hier op aarde is dus van de Heer. Hij is de maker, het behoort Hem toe.

Voor mij een verrijkende gedachte: mijn Vader heeft alles - dus ook alles wat ik vandaag 'nodig' denk te hebben. Zo maakt Hij Zijn naam Voorziener waar. Een ontspannende gedachte ook: alles wat ik tot mijn 'bezit' reken, is dus in werkelijkheid ook van Hem. 

Whoow: mijn huis, mijn bankrekening - alles wat ik tot 'mijn' rekende, komt hiermee in een heel relaxed perspectief te staan. Het is van mijn Vader, Hij weet wat er mee moet gebeuren, Hij zorgt ervoor. Dat helpt mij, om mijn 'zorgen' achterwege te laten en Hem te vertrouwen. 

Psalm 24 spreekt verder over wat de rechtvaardige mag verwachten: zegen zal hij ontvangen van de HEER en recht verkrijgen van God (vers 5). Zegen en recht(vaardigheid), in overvloed beschikbaar. 

Gods overvloed raakt nooit op, hoorden we gisteren. Kijk naar de rijkdom in vormen en kleuren waarmee Hij de schepping heeft gezegend. Die overvloed is beschikbaar voor ons vandaag. 

Nog zo'n leuke openbaring van de Grace Academy: voorspoed en overvloed zijn er, niet om zomaar in mijn armen te stromen (en daar te blijven), maar om door te laten stromen. 

Onze kerk mag bekend staan als een groep mensen die de kunst van het laten stromen verstaat. De voorziening stroomt, dat is zeker!

Mooie dag!

Meer leren over Gezegend Leven? Je vindt het boek van ps. Robert Morris bij de boekentafel!