Vanmiddag vliegen Marvin en ik weer terug op Amsterdam. Het is erg goed en ook heel leuk geweest. Pastor David en zijn gezin hebben zoveel bemoediging en erkenning van Jezus ontvangen, getuigen ze.

Dat komt niet omdat wij 'geweldige bedienaars' zijn. Dat komt omdat we onszelf zijn. Gewoon. Op momenten serieus. Andere momenten relaxed en soms een beetje gek. Maar juist als je heel gewoon bent, moet er dus wel veel Jezus aan te pas komen om het bovennatuurlijk te maken.

En dat maakt de ervaring bijzonder. We zien 'normaal' (voor zover je dat van Marvin en mij kan zeggen ;-), maar we ervaren iets onbeschrijfelijks (aldus Rute, de vrouw van David). Marvin en ik kijken elkaar aan en weten: must be God. :-)

Dat is nu de Heer met ons.

En in de gesprekken delen we eigenlijk simpelweg wat we zelf hebben geleerd en wat we hebben gezien (wat ons is overkomen). Inclusief onze struggles. That does the job.

Bediening (tot zegen zijn) werkt niet zo ingewikkeld. Wees gewoon jezelf. Zonder schaamte. Wees open. Weet de Heer met je en verwacht het vooral daarvan. Zo werkt het ook in jouw dagelijks leven! Zo ben je een zegen. Zo zul je gunst hebben bij mensen.

We laten de kerk hier met een gerust hart achter. Is goed. Komt goed! Niettemin goed, dat wie dat op hun hart hebben, blijven bidden voor het pastors gezin, de leiders en voor open deuren in heel Portugal. En vergeet je eigen locale pastor(s) niet. :-)

Tot morgen!