Terwijl ik met mijn Everydays enkele mensen uitdaagde om bij te dragen aan de komende missions (leuk trouwens, meer info in de Everyday van gisteren!), kwam via email een vraag binnen. 

Supergoed: in de gemeente is wijsheid beschikbaar, wanneer je worstelt met dingen, wanneer je wilt groeien. Voel je altijd vrij om je leiders op te zoeken en je vragen daar te stellen!

Deze vraag toonde het kostbare hart van de vraagstellers. Het zat zo: zij werden ook uitgedaagd om bij te dragen aan een project in het buitenland. Niet een project van onze gemeente. Van een organisatie zelfs, waarvan ze niet zeker wisten of die op bepaalde terreinen helemaal ‘op onze lijn’ zit. Gelukkig kunnen ze, nadat ze hun tienden hebben gegeven, deze euro’s nog ruimschoots missen, maar wat is nu wijsheid? 

Zo mooi dat het vrijgevige hart hier zichtbaar wordt. Natuurlijk wil je het allerliefste bijdragen aan “alle goed werk”, of dat nu is evangelieverkondiging of praktische hulp aan mensen in nood. Reuze slim ook, om af te wegen hoe je de beschikbare euro’s besteedt. 

Heerlijk om te weten, dat hier geen ‘goed of fout’ is: op deze vragen mag je samen met de Geest van Jezus (die immers in jou woont en álle wijsheid beschikbaar stelt!) een afweging maken. 

Belangrijkste criteria? Altijd weer: rechtvaardigheid, vrede en vreugde, de thermometers van ons koninkrijk. Rechtvaardigheid: geen druk voor jou, jij bent vrij om te geven, tegelijkertijd hangt het niet van jouw gift af, jij bent niemand iets verschuldigd. Vrede: voel je vrede bij de beslissing die je neemt? Geeft het je van binnen rust? Anders nog even niet bewegen. Vreugde, misschien wel de leukste: word je er blij van? 

Heerlijk om zo je hart te oefenen voor steeds maar grotere vrijgevigheid! 

Zegen voor je hart, mooie dag!