Everyday.jpg

Gisteren bij onze vrienden in New Creation Church in Singapore, kreeg de gemeente een klein ‘voorproefje’ van de zichtbare impact van pastor Prince’s komst naar Europa, vorige week.

Van de voorgangers die meewerkten aan de lokale streaming van de conferentie in Duitsland, kwamen de afgelopen dagen al heel wat verslagen binnen van mensen die op een bijzondere manier geraakt waren door het onderwijs. Deze getuigenissen bemoedigen, omdat ze zó zichtbaar maken wat de uitwerking is van de bevrijdende boodschap van Gods onvoorwaardelijke liefde. 

Lees bijvoorbeeld deze regels van een jonge vrouw uit Italië: Mijn hart is zo dankbaar voor Jezus en Zijn liefde. Pastor Prince legde op zo een eenvoudige manier uit hoeveel Jezus van ons houdt en hoe belangrijk het is om te focussen op Zijn liefde voor ons. Ik ontdekte dat ik niets kan doen om Jezus’ liefde voor mij te verdienen, omdat Zijn liefde al perfect is. Al mijn angsten en onzekerheden verdwenen toen ik inzag dat Jezus mijn Gids is in alles wat ik doe. Ik ben nu zeker dat Jezus van mij hield, van mij houdt en altijd van me zal houden.

Het horen van het goede nieuws van genade kan ook ineens fysieke effecten hebben. In Hongarije getuigde iemand: Ik realiseerde me tijdens de preek van vrijdagavond ineens, dat mijn rug geen pijn meer doet. Na een sportongeval had ik lange tijd ernstige pijn in mijn rug, maar de Heilige Geest genas me tijdens de woorden van pastor Prince! 

De waarheid maakt vrij, dat merkte ook iemand die met wantrouwen en terughoudendheid naar het event in Budapest kwam: Ik was heel sceptisch over het onderwijs van genade. Ik heb zoveel gemeentes gezien, maar vrijdagavond begreep ik voor het eerst wat God mij al die tijd heeft willen duidelijk maken. Er was zoveel kracht in Pastor Prince’s woorden dat de tranen mij over de wangen liepen. Ik begreep, hoeveel God echt van mij houdt. 

Bijzonder om te lezen? Heb je zelf iets bijzonders ervaren rond de conferentie van vorige week - of ‘gewoon’, tijdens de dienst zondag? Aarzel niet om jouw getuigenis te delen met je lokale voorganger of via https://www.facebook.com/groups/241491139230751/ 

Mooie dag!