De afgelopen dagen was ik in Budapest, Hongarije. Geen 'mission trip' of zo - dat liet ik aan het team van de gemeente hier over :) Zij kwamen zondagavond terug van een mooie eerste trip naar Roemenie, waar in de gemeente van Arad direct maar een aantal mensen gedoopt werd.

Een ander leidersteam was met de jongeren van Grace Home naar het Balatonmeer afgereisd. Zo'n groot binnenmeer waarvan de watertemperatuur ons zomers aan vissoep doet denken. Ook in de jongerengroep werden twee jongeren op hun geloof gedoopt in het lauwe water van het meer. Nog geen duizendtallen, maar het begon zowaar op de eerste Pinksterdag te lijken :).

In sommige gemeentes en wanneer dat past, is het de gewoonte dat dopelingen kort vertellen wat hen heeft gemotiveerd tot hun beslissing. Ik hou daarvan: het is geweldig om te horen wat God in mensenlevens doet. Hoe Hij met ieder van ons Zijn eigen, precies-op-maat weg gaat. Die verhalen worden wel getuigenissen genoemd. 

Wanneer Gods Geest met jouw geest getuigt dat jij Zijn kind bent, verandert er iets in je leven. Je wordt voller en voller van het besef van Zijn liefde. Johannes zegt: we hebben die liefde in ons leren kennen en daarop leren vertrouwen, geloven (1 Johannes 4:16). Terecht luidt het spreekwoord dan: 'waar het hart vol van is, loopt de mond van over'. Als 'vanzelf' word je een getuige van Zijn liefde. 

Dit getuigenis groeit groter door het getuigenis van Gods Geest in jou. Dat komt in de stilte, in de rust. Heerlijk, dat jij ook vandaag die rust mag zoeken om jezelf de gelegenheid te geven dit getuigenis te horen. Met Zijn zachte stem fluistert Hij hoeveel Hij van je houdt. Hij vertelt je, wat Hij vandaag voor je heeft klaarliggen. 

Geniet van Zijn getuigenis voor jou! Mooie dag!