Vanavond weer een grote stap, onze glorieuze toekomst in. Jíj gaat geholpen worden een stap te nemen. Jouw toekomst in, die goed is. Dat wil Jezus.

In de vorige doordeweekse samenkomst zagen we vanuit de Bijbel hoe je jezelf kunt voorbereiden op zo’n toekomst. Een heel belangrijk onderdeel is, om grondig af te rekenen met het verleden. We zagen wel dat daar een uitdaging ligt, als het verleden diepe duisternis was.

We zagen bijvoorbeeld dat als je bevrijd wordt, je daarna nog makkelijk je bevrijder en zijn instructie kunt wantrouwen. Terwijl de dingen die van ons gevraagd worden, juist het volle leven inleiden. Dus de impact van het verleden zit soms een gezegende toekomst in de weg. Daarom wil God ons daarvan bevrijden. Dáár is Jezus toe gezalfd.

Maar hoe werkt dat als er iets onomkeerbaars is gebeurd? Kun je weer ten volle leven als je bijvoorbeeld een geliefde hebt verloren? Vanavond wil ik ingaan op enkele van de moeilijkste vragen. Zonder te zeggen dat ik antwoorden heb, ga ik ‘waarom vragen’ bespreken. En het licht van Gods woord daarbij laten schijnen.

Waar was Hij toen…? Waarom stond Hij toe dat…? Begrijpelijke vragen! Maar heel vaak worden er door de moeilijke vragen (van binnen of buiten de gemeente) vraagtekens opgeworpen bij de aard en het karakter van God. Als we dat niet bespreken, kan de duivel toch weer zijn eeuwige truc doen in onze harten: Gods goedheid en wil in twijfel trekken.

Dat is nog wel de grootste belemmering voor een glorieuze toekomst. Gaan we niet laten gebeuren. Ik ben trouwens ten volle overtuigd dat Jezus vanavond ook weer mensen losmaakt, vastgehouden door ernstig, minder ernstig of zelfs onbewust verleden. Get ready!

Tot vanavond.

P.S. Heb je de vorige keer gemist, dan is het ten zeerste aan te bevelen deze alsnog te kijken. https://vimeo.com/143834407