Everyday.jpg

Het kan maar een thema zijn… Gerechtigheid, de afgelopen weken in deze blog ruimschoots onder de aandacht geweest. Vandaag opnieuw: nog meer gerechtigheid!

Gerechtigheid is namelijk ook: praktisch heel ontspannen wandelen. Wanneer ik met recht (namelijk op basis van Jezus’ perfecte werk) aanvaard ben, opgenomen in Gods koninklijke familie, dan mag ik ook het leven van een prins leven. 

En hoe dan??? vraag je misschien. Nou, dat gebeurt op onverwachte manieren. Gisteren reed ik nog even naar een afspraak met een paar collega-voorgangers. We wonen nogal ver uit elkaars buurt, dus lekker deze vrienden weer te zien. Vlak voordat we in gesprek zouden gaan, bliepte mijn telefoon: een bericht van lieve vrienden in de gemeente die hulp vroegen in een lastige situatie. Eerste gedachte (ja, ook bij een voorganger komt dit voor…althans, bij deze): wat moet ik hier nu mee? Ik merkte aan mezelf: ik heb echt even geen tekst voor deze situatie. 

In de hemel moet zo ongeveer de wave zijn aangeheven: hoera, hij heeft geen tekst, nu mogen Wij! Vrolijk begon mijn collega voorganger te vertellen van een knallende openbaring die hij deze week ontving. Uit een specifiek bijbelboek. Een specifiek hoofdstuk. Mijn gedachten: “Huh? Hoofdstuk 12… waar gaat dat over? Dat komt vast na 11…” 

Haak na deze bekentenissen van onkunde van deze pastor niet af. Gelukkig werd ik tijdig ‘bijgepraat’ over de inhoud van het betreffende hoofdstuk. Staat gelukkig ook in een handig appje op m’n telefoon. Uiteraard: exact de tekst, waarmee ik onze lieve vrienden later kon helpen. Als op een presenteerblaadje aangereikt…

Nu jij en ik met Jezus’ gerechtigheid bekleed zijn, mogen we ook wandelen uit de rust die dat met zich meebrengt. Geen druk meer om te presteren, dingen ‘goed’ te doen. Prinsen en prinsessen mogen wandelen in hemelse waardigheid.

Vandaag op weg naar Stuttgart voor de conferentie. Grote verkiezingsposters langs de weg: Es ist Zeit für mehr Gerechtigkeit - zie je wel! Duitsland, zet je schrap! 

Mooie dag!