Komend weekend is het zover: onze ONE jongeren komen samen voor het ONE weekend. Uit betrouwbare bron vernam ik dat het buitengewoon gaaf gaat worden :)

Deze Everyday is een speciale aanmoediging om te bidden voor de jongeren van 16-21 jaar én hun leiders die van vrijdagavond tot zondagmiddag bij elkaar zijn. Een mini-conferentie dus waarin ze mega-gezegend gaan worden!

Zondag sprak ik enkele leiders, wat een helden! Opvallend: hoeveel geloof zij uitspreken over de jongeren die aan hen zijn toevertrouwd. “Dat gaat een aanbiddingsleider worden, die gaat straks de hele wereld rond,” hoorde ik over iemand zeggen. Wat een zegen wanneer het voor ouders soms een uitdaging is om geloof te behouden (Ervaringen? Aansluiten in de rij!) - hier wordt met ons mee-geloofd over onze kinderen! 

Terwijl ik naar deze leiders luisterde, voelde het alsof Paulus aan het woord was: stuk voor stuk kleine Timoteüs-en die door hen bemoedigd, aangevuurd worden: Laat niemand je naar beneden halen omdat je jong bent. Laat gelovigen van jouw leven leren: door je woorden, je gedrag, je liefde, je geloof en je betrouwbaarheid. (1 Timoteüs 4:12 MSG) 

Vandaag las ik Spreuken 29:17, typisch een tekst over opvoeden, oplopen met jongeren, die velen verkeerd verstaan en helaas ook misbruikt is. In veel Nederlandse vertalingen staat daar “tuchtig je zoon” en dat klinkt inderdaad naar een zweepje… auw! 

In de King James vertaling staat er: Corrigeer je zoon en hij zal je rust geven. Ja, hij zal vreugde geven aan je ziel. Dat voelt dichterbij de grondtekst: correctie heeft daar te maken met een goed gesprek, instructie. We geloven dat de komende dagen met veel van onze zonen en dochters opbouwende gesprekken gevoerd gaan worden. Die gaan rust en vreugde opleveren voor een nieuwe generatie! 

Mooie dag!