Gisteren heerlijk verteld wat ik allemaal heb geleerd de afgelopen weken. Ik weet niet of iedereen daar blij mee was, want gelukkig herkent niet iedereen zich erin. Maar er waren ook de nodige mensen geholpen. Daar ging het me om.

Ik besef opnieuw hoe gezegend onze kinderen zijn. Waar wij vaak bevestiging kregen als we het goed deden en afwijzing als het onvoldoende was, krijgen onze kids bevestiging voordat ze ook maar iets doen. Dat is hoe Abba het ook met Jezus deed. Jij bent mijn geliefde Zoon en je hebt mijn goedkeuring.

Met die goedkeuring vooraf, los van resultaat, kun je pas slagen in het leven, zonder emotioneel kreupel te raken. De manier om je niet ‘kapot te werken’ om iets te krijgen of te bereiken in dit leven.

Vandaag alsnog de opnames van EenVandaag. Het is nu drie weken voordat de uitzendingen van pastor Prince beginnen. De eerste preek bevestigt meteen wat ik al die tijd al zeg: hoofdonderwerp is wet-genade. Hij legt uit, dat ook rond het onderwerp ‘heiliging’ de genade bepalend is.

Meestal worden ze uit elkaar getrokken: genade is mooi, maar…. heiliging is ook een must! We zullen ontdekken dat deze scheiding gebaseerd is op menselijk redeneren. Genade leidt tot heiliging. Iets anders kan dit niet. Ook niet genade + iets (zoals onze eigen inspanning?).

Anyway, bidden jullie mee voor een leuke uitzending van EenVandaag en voor de mensen die er aan werken?

En probeer te genieten van het voorjaarsweertje. We kunnen weer op de trampoline. De meiden zijn nu te groot om tegelijk te gaan. Dus ik mag twee keer zo lang als voorheen. :-)

Tot morgen!

Comment