Stel: je hebt twee keer gebeden voor iemand die niet gelooft. Welke reactie verwacht je als er dan ‘niets is gebeurd’? Zou je misschien teleurstelling of toenemend ongeloof verwachten? Ik wel.

Cody had twee keer gebeden voor een andere moeder, op de school van onze meiden. Vastberaden bood ze aan een derde keer te bidden. Toen ging de vrouw bijna huilen…. maar…. er was geen teleurstelling…. helemaal geen ongeloof.

Want weet je wat ze zei, toen ze ‘opgedroogd’ was? ‘Ik kan bijna niet geloven dat je dat voor me wilt doen? Het lijkt wel alsof je van me houdt? Dat ben ik toch niet waard? En ik kan toch niet steeds jouw tijd in beslag nemen?’

Wat een ideale kans om te kunnen zeggen: JAAAAAAH, dat kun je wel! En je bent het wel waard! Da’s bijna nog beter dan de genezing?!

De Bijbel heeft gelijk: De wereld kijkt met reikhalzend verlangen uit naar zonen en dochters van de hemelse Vader. Ze zijn er hartstikke klaar voor!

Wat wij geloven is hot! En is mijn vrouwtje niet super? Dus superhot! ;-)))

Trouwens, wel goed om niet alleen maar ‘geestelijk boos’ te zijn op iemands probleem. Het móet wijken?! Dat is wel zo, maar dat is vooral zo omdat God die mensjes ziet tobben. Hij gunt ze een beter leven.

Andere uitleg van gunnen = genade. Onze Vader wil mensen genadig zijn! Omdat Hij van ze houdt.

Als jij meebeweegt in dát hart, hoef je 0,0% zorgen te maken over wat die ander er van vindt. Wat wij bedenken, daar klopt meestal toch 0,0 van. Vergelijkbaar met hoe mannen het andere geslacht kunnen inschatten? :-)

Laten we bidden dat alle gasten in onze Kerstdiensten ook echt De Liefde gaan proeven! En spreek ze gerust even aan!

Tot morgen!

Comment