Vijf minuten voordat de Tour gisteren door Hellevoetsluis flitste, was ik terug uit Almelo. Net op tijd om op tv te zien hoe de hemel zich opende en de lokale boeren met een stortbui werden gezegend. Blessed to be a blessing, de renners hebben de zegen meegekregen. ;-)

De Grieken zeggen nee. Gezien op tv: ‘We gaan niet de prijs betalen voor het geknoei uit het verleden van onze politiek’. Ze hebben blijkbaar liever dat wij daarvoor betalen.

Heerlijk idee toch om met iemand te trouwen, die ‘nee’ zegt bij het altaar? Op een altaar offer je dingen. En het klopt dat je van alles kwijtraakt nadat je trouwt. Maar wij krijgen ‘nee’ én zijn ons geld kwijt. Wat een feestdag! Nu gaan we alles doen om ze als partner te behouden, want dat belooft een geweldige toekomst.

Reclames voor een begrafenisverzekering blijven me ook verbazen. Daar is natuurlijk níets feestelijks aan. Maar met díe verzekering, dan wordt het toch een fijne happening! Je hebt garantie dat je goed wordt begraven. Geen half werk! En voor de achterblijvers is alles tot in de puntjes verzorgd. Je kunt je geen beter afscheid wensen. Wat een geruststelling voor een kleine bijdrage.

Zo hobbelt het aardse leven met het nodige onbenul verder. Gelukkig hebben wij opname garantie. Gaat er tussentijds wat mis, vergaan de resten sowieso tot stof. En afscheid bestaat niet. Dát staat in de Bijbel, dus daar kun je -gratis- van verzekerd zijn.

Wie de tour wint komt in de geschiedenisboeken. Maar als je met Jezus wandelt heb je een gouden toekomst. En onderweg naar een eeuwig Thuis, mogen we een grote oogst voor Jezus binnen halen. Er zijn gegarandeerd mensen die naar hemels Leven zoeken.

Tot morgen!