Morgen weer Grace Academy! Pastor Erich is er vandaag al om te praten over het opzetten van een volledige Bijbelschool, die dan ergens volgend jaar van start gaat.

Eerst wil ik de niet-Engels sprekenden gerust stellen. In de opbouw en ontwikkeling van elke gemeente, kun je het gevoel hebben dat het aan je voorbij gaat. Buitengesloten bestaat gelukkig niet, maar achtergesteld kwam ook in Handelingen voor (Handelingen 6:1).

In onze situatie hebben wij soms buitenlandse bediening nodig om ons verder te helpen. In dit geval is het leraarschap van ps. Erich datgene wat ons verder kan opbouwen, zoals dat nodig is (Efeziërs 4:11-13).

Het is dan gepast dat wij ons aanpassen aan de bedienaar. Als wij ter plekke zouden vertalen, dan zou hij twee dagen moeten onderwijzen in plaats van één. Dat zou bijvoorbeeld zeer vermoeiend zijn voor hem. Tegelijkertijd is het niemands bedoeling dat mensen die geen Engels verstaan het dan zouden missen.

Ps. Erich heeft dan ook als belangrijk doel en gelooft dat onze eigen pastors, die er allemaal bij zijn, na afloop zelf ook in staat zijn om het onderwijs door te geven. Het gaat dus hooguit wat langer duren, maar het druppelt vanzelf door. Geloof dat en bidt daarvoor!

Morgen een hele(!) dag alleen maar over de eer van God. Het ontzag voor God. Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, totdat je een geheim ontdekt:  

Jesaja 11:2 De geest van de HEER zal op hem rusten: een geest van wijsheid en inzicht, een geest van kracht en verstandig beleid, een geest van kennis en eerbied voor de HEER. 3 Om zijn ontzag voor de Heer staat hij bekend…

Allerlei ‘uitingen’ van de Geest, maar waar staat Jezus om bekend…?

Tot morgen!