Zaterdag trekken we met het hele gezin richting Belfast. We gaan op bezoek bij Andrew en Penny van Exchange Church Belfast. De Noord-Ieren houden van Kerst vieren. Cody en de meiden vinden alles leuk aan Kerst, dus we houden daar meteen een paar dagen vakantie. 

Maar eerst spreek ik zondag in de kerk en maandag met de leiders. In de voorbereiding daarvoor, ben ik me bewust van het enorm ongelukkige kerkverleden. Nog niet zo lang geleden bevochten de katholieken en protestanten daar elkaar nog openlijk in de straten.

Ik besef me dat juist de boodschap van genade de oplossing voor alle haat, ellende en pijn van het verleden is. Tot nu toe werd de 'oplossing' gevormd door 21 kilometer muur in de stad, die dan Peace Walls heten. Maar wij weten dat een muur geen oplossing is voor het werkelijke probleem. Die oplossing bestaat wel:

Efeziërs 2:14 Want hij is onze vrede, hij die met zijn dood de twee werelden één heeft gemaakt, de muur van vijandschap ertussen heeft afgebroken..

Begrijpend dat het voor mij wel heel duidelijk kan zijn dat iedereen zich op Jezus moet richten, snap ik tegelijkertijd dat het God Zelf moet zijn, die met Zijn Evangelie ‘de kracht Gods tot behoud’ in het land moet losmaken. Terwijl ik zo bezig was, zei Hij ook: noem de genade-beweging geen reformatie.

Ik besefte ineens dat met het woord reformatie de katholieken meteen denken dat de protestanten weer een eigen feestje hebben. Tegen hun? Ik begreep ook meteen waarom pastor Prince het gospel revolution noemt.

Geen aardse revolutie die opstand en scheiding brengt, maar hemelse revolutie die precies het tegenovergestelde doet. Ik wil vragen of jullie voor ons bezoek willen bidden. Dank je!

Tot morgen!