Komend weekend wordt de roeping op Jong en Vrij op een nieuwe schaal zichtbaar.

Vanuit jouw gemeente wordt de inhoud verzorgd op een genade conferentie in Polen. Tegelijkertijd doen we dit op een conferentie in Hongarije. In eigen land starten we een nieuwe locatie in Rotterdam. 

Ik ben vanwege nare ervaringen, huiverig om teveel te snel te doen. Je kunt wel veel gewicht ‘naar buiten’ brengen, maar als het binnen daar onder lijdt…

Gelukkig kreeg ik steeds bevestiging voor deze moves. Als typebeeld: Ik zat afgelopen zondag zelf in Zwitserland, terwijl het hoogste aantal mensen van dit jaar onze gemeente bezocht. Zo verwacht ik komend weekend ondanks alle extra activiteiten, ‘binnen’ een topzondag.

Wat daar niet aan bijdraagt is gezeur. ‘Ik mis dit, ik mis dat’. ‘Dit bevalt me niet, ik zou dat anders willen’. Samengevat: Er mankeert nog van alles aan onze gemeente. Ik zeg niet dat er geen gebreken zijn, ik zeg alleen dat erover zeuren niet helpt. Dat is de zelfgerichtheid van het vlees. Ik heb er ook wel eens last van, volgens mijn vrouw. ;-)

Voel je niet veroordeeld als je die neiging hebt, maar heb wel door dat dit je vlees is. De Heer zou Zijn Geest storten op alle vlees. Waarom staat daar vlees en niet mensen? Omdat je vlees, je oude ik, neigt naar het tegenovergestelde van de Geest.

Je vlees neigt naar wet. Wat doet de wet? Aanwijzen wat er niet goed is! Wie is er wakker als jij met die gevoelens rondloopt, vol van wat er mankeert of ontbreekt? Je oude ik. Rot voor jezelf, rot voor anderen.

Dus speciaal voor dit weekend, kom vol van de Geest! Bidt vooraf en kom met geloof en verwachting van Jezus in plaats van met commentaar op het zichtbare of ontbrekende. In gevoelstaal: Laat je niet teleurstellen, gewoon blijven lachen. :-)

Tot morgen!