Ps. Paul geniet van een korte vakantie. Deze dagen lees je een selectie uit eerder geplaatste Everyday’s

Vandaag wilde ik de mannen wat tips geven, hoe vrouwen geen oneer te doen. Het komt echt dames ;-). Maar eerst even dit voor mannen, vrouwen en kinderen:

God probeert je nooit te veranderen, zodat Hij van je kan houden. En ook niet om meer van je te gaan houden. Hij vraagt ook nooit iets om je perfect te maken. God houdt van je. Hij plaatste je in Jezus en dat heeft je perfect gemaakt. Dit is ten allen tijde, onder alle omstandigheden als eerste waar.

Gods onvoorwaardelijke, mateloze liefde en de door Hem verzorgde perfectie, brengt verandering in ons op gang, maar verandering is niet ‘het doel’. Het is een zegen!

Maar sommige mensen concluderen als we praten over verandering van gedrag of aanpassingen in je manier van leven, 'dat het dus niet goed is’. Of dat de zegen die bepaalde keuzes oplevert een beloning zou zijn in return voor je 'toegeven aan Zijn wensen’. Nee, nee, nee!

God wil nu eenmaal niet dat we alleen in de hemel komen. Hij wil ook dat we hier op aarde het volle leven hebben. Hij heeft ons gemaakt en weet precies wanneer wij optimaal dat gezegende leven benutten. En wat er mogelijk in de weg zit. 

Wat niet gezegend kan worden, zijn vaak 'sporen’ van hoe we gewend waren te leven. Niks bijzonders dus, want je bent ondanks dat al aangenomen? :-)

God wil je leven echt niet controleren. Hij hoopt alleen dat je van harte kiest, voor het beste leven, wat toch al beschikbaar is. De liefde drijft Hem je daarop aan te dringen. Neem het nou! Maak er gebruik van! Heerlijk voor jou!

Dat Hij je dan voor Zijn hoogste doelen kan gebruiken en dat Jezus de eer krijgt van wat er zichtbaar wordt in en door je leven, is geen 'beloning’, maar opnieuw een gevolg. Een gevolg waar jij zelf trouwens weer als eerste door gezegend wordt.

God is goed! Vertrouw Hem!

Tot morgen!