Hoho-hoooly Christmas!!! Vanavond en morgen is het zo ver. Op drie plekken vieren we Kerstavond en op vier plekken een speciale samenkomst op 1e Kerstdag!

Is het niet wonderlijk om te bedenken dat Jezus er naar uitkijkt en er zin in heeft? Ik zat te denken aan het verhaal waarin Jezus het evangelistenhart van de herder schetst. Een normale herder zou, als hij één schaap kwijt is, die gaan zoeken. En als hij ‘m vindt…  

“dan zal hij zich, dat verzeker Ik jullie, over dat ene meer verheugen dan over de negenennegentig andere die niet afgedwaald waren.” (matteus 18:13)

Je kunt daar onzeker van worden: ‘Ben ik dan, omdat ik al ‘binnen’ ben, minder belangrijk of geliefd?’. Dat is natuurlijk niet zo. Jezus legt uit dat er situaties zijn waarin Hij Zijn hart richt op mensen die Hem niet –goed- kennen.

In dát hart bewegen we mee als gemeente!

Ik zeg u: zo zal er in de hemel meer vreugde zijn over één zondaar die tot inkeer komt… (Lukas 15:7) 

Wat gaan onze gasten beleven? Gaan ze tot geloof komen? Of geloven ze wellicht al maar gaan ze de adem van genade (ontspanning) en liefde (acceptatie) proeven?

Wij kunnen enorm bijdragen aan ‘de juiste atmosfeer’. Wat helpt? Als wij ‘onze’ gasten behandelen in het besef dat ze gasten zijn van onze glorieuze Koning.

Vorig jaar Kerst was een ‘record’. Nog nooit hadden zoveel mensen Jong en Vrij bezocht. ‘Maar het gaat toch niet om aantallen?’. Nou, niet om onszelf daar beter door te voelen. Maar waar zou Jezus blij mee zijn? Meer of minder…?

Anyway, Megan gaat ook en oefent vast met zingen: ‘In de hoogte, in de hoogte, in de hoooo-hoooooog-tuh….’ :-)

Tot morgen!

Comment