Als ik alleen al de Everydays van deze week bekijk, is het niet mis wat er allemaal speelt. En het is allemaal ontzettend gaaf. Maar…

In een groot deel van alle nieuwe ontwikkelingen, heb ik een rol te spelen. Erg leuk, ik houd van nieuwe dingen en uitdagingen! Alleen zijn er de nodige bestaande activiteiten waar ik óók een rol speel. Dus komt er steeds meer bij.

En ik wil alles goed doen. Ik wil niet dat iets of iemand tekort komt aan nieuwe of bijkomende activiteiten. Dat is lief bedoeld, maar dan bereik je dus vanzelf je limit. Er mag nog wat meer genade doordringen in sommige perfectionistische trekjes. :-)

Nu ben ik moe. Mijn lichaam begint te sputteren. Dan bedenk ik als eerste dat ik mijn gezin vast ook tekort doe. Lekker, zo’n stress-ketting!

Tegelijkertijd besef ik dat dit niet alleen met ‘teveel’ te maken hoeft te hebben. Of met onvoldoende aandacht voor eigen lijf en gezondheid. Het heeft soms ook te maken met geestelijke strijd die ontstaat als je ‘nieuw gebied inneemt’.

Toen Pastor Prince in 2005 profeteerde wat we nu allemaal zien ontstaan, zei hij dat een leider soms extra druk ervaart. Zoals de gans die voorop vliegt wanneer ganzen zich in V-formatie voortbewegen, zo vangt de leider van een geestelijk werk de eerste wind op.

Belangrijk, zei hij toen, dat degenen die er achteraan vliegen naar de voorste gans gakken. Dat is vertaald naar een geestelijke plaatje, bemoediging en dat vooral in de vorm van gebed.

Jullie gebeden zijn dus ook voortdurend nuttig of nodig! Leiders, goed om naar je lichaam te luisteren. Maar je wil liever niet door een duivel teruggefloten worden. ;-)

Tot morgen!

Comment