Everyday.jpg

Misschien wel het meest populaire kinderduo van Nederland heet Jip en Janneke. Wie is niet groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt en de tekeningen van Fiep Westendorp? Ik wel - en niets is leuker dan ze opnieuw en opnieuw voorlezen aan andere kleine belangstellenden. Jip en Janneke zijn zo succesvol, dat hun roem ook over de grenzen gaat. Deze week verschenen ze zelfs in het Hongaars… kleine Anna heeft al een exemplaar besteld :)

Het verhaal van de eerste ontmoeting van deze twee vierjarigen leest als een roman. Jip liep in de tuin en hij verveelde zich zo. Maar kijk, wat zag hij daar? Een klein gaatje in de heg. Wat zou er aan de andere kant van de heg zijn, dacht Jip. Een paleis? Een hek? Een ridder? Ik ben weg: de rest van de dag kan ik hierop verder. Mediteren? Nou, misschien meer: fantaseren, telt dat ook? 

Jip maakt door het gaatje in de heg kennis met zijn buurmeisje. De aanvankelijke kinderlijke stroefheid wordt, Annie-M.G.-eigen, briljant opgelost: "Gisteren woonde je nog niet hier", zei Jip."Vandaag woon ik hier", zei Janneke."Kom je met mij spelen?” 

Als ik nu toch even mag mediteren… zou het zó eenvoudig kunnen werken? We stappen deze week de decembermaand binnen en bereiden ons voor op kerst-in-de-kerk. Hoe vet: wat een gelegenheid om veel mensen uit te nodigen. Een gaatje-in-de-heg, zogezegd. 

Bij Jip en Janneke werd op de eerste bladzijde direct vadertje-en-moedertje gespeeld, hoewel Annie-M.G. speeddaten nog niet kende. In de meeste gevallen heeft het bouwen van relatie wat meer tijd nodig. Daarom geen gek idee, om nú te gaan bidden voor mensen die je de komende maand zou willen uitnodigen voor één van de diensten rond Kerst. Veel mensen plannen hun kerstdagen tevoren, dus voel je dat Gods Geest iemand aanwijst? Aarzel niet, kruip door het gaatje-in-de-heg!

Mooie dag!

Check de speciale website http://kerstindekerk.nl/ voor alle informatie rond de kerst-evenementen!