Everyday.jpg

In Rome wordt door een klein team gewerkt aan de start van een nieuwe gemeente. Het evangelie van Gods onvoorwaardelijke goedheid en onverdiende gunst komt ‘terug’ naar de Romeinen! De conferentie met pastor Prince in Duitsland wordt ook live vertaald in het Italiaans en beschikbaar gesteld aan dit team om het (Italiaanse?) ijs van religie te breken. 

Tegelijkertijd zat ik in Budapest aan tafel met de voorgangers die rondom de uitzending van de Holy Spirit Night een Hongaars evenement organiseren. Een beetje onwennig was het wel voor sommigen, die nog niet eerder met zoveel anderen hadden samengewerkt met eenzelfde doel. 

Zijn dit nou allemaal hard core genade-gemeentes, vraag je je misschien af. Nou nee, dat niet. Eén van de voorgangers deelde, hoe hij zich bijna verscheurd voelt tussen de doctrines die hij geleerd heeft en de bevrijdende boodschap van het evangelie van genade. Juist deze conferentie gaat dat fundament sterker maken, zo is de verwachting. 

Interessante vraag: als het (nog) niet de overeenstemming in theologie is, hoe zijn deze mannen dan bij elkaar gekomen? Hoe kan het, dat ze er een eer in stellen elkaar te zegenen? Aan het eind van de bespreking was het zelfs een beetje vechten wie de rekening voor de koffie en thee mocht betalen… :) 

’s Avonds praatte ik nog wat na met pastor Sziszi, de organisator van het evenement. “Onze vriendschap,” zei hij, “is de belangrijkste schakel geweest in mijn herstel en uiteindelijk het ontstaan van de gemeente hier.” Boem. Het kwartje viel met een luide klap. Niet een structuur, niet een organisatie van kerken, zelfs geen netwerk. Gewoon, de hartelijke vriendschap tussen mensen is het, die de opening geeft voor het evangelie om zijn werk te gaan doen. 

Deze mannen zijn in de allereerste plaats vrienden. Ze doen precies wat Jezus met Zijn leerlingen deed: samen oplopen, samen leren, samen naar Vader kijken. 

Met welke vriend, vriendin wandel jij samen op? Geen druk, maar het zou zomaar de start van verandering in een leven kunnen zijn!