Vandaag is een flink team vanuit verschillende locaties in een penitentiaire inrichting voor vrouwen. Het team dat ‘de gevangenis in gaat’ staat onder leiding van Marloes, ieder van haar teamleden deelt het grote hart voor deze meiden. 

Door de hele gevangenis heen hangen de posters voor de bijeenkomst van vanmiddag. Het lijkt erop, dat Jong en Vrij een opening heeft gekregen om naast de reguliere vieringen in de instelling regelmatig een middagprogramma te verzorgen. Veel vrouwen kijken uit naar de muziek en uit ervaring weten we, dat de openheid voor het woord enorm is. 

Deze week was Marloes al even in de gevangenis om te spreken met iemand die daar al wat langer verblijft. Deze dame, laten we haar Hanna noemen, mocht de posters voor de bijeenkomst vanmiddag door het hele gebouw ophangen en deelde met Marloes haar levensverhaal. 

Hanna vertelde, dat ze Jezus dankbaar is, dat ze met Hem in staat is ongezonde patronen los te laten. Door wat ze met Hem meemaakt, kan ze anderen helpen, op Hem wijzen. Dat heeft haar hart, dus ze is ook superblij met de dienst vanmiddag. Een belangrijke bijdrage aan haar geestelijke groei wordt gevormd door de dagelijkse uitzendingen van ps. Prince op RTL5. 

Hanna vertelde nog iets. Over vijf jaar en vier maanden mag ze voor het eerst een weekend op verlof. Ze straalde terwijl ze zei “ik kijk er zó naar uit om dan naar een dienst van Jong en Vrij te gaan!”. 

Soms zijn wij wat ongeduldig over het tempo dat Vader maakt in ons leven. Ahem: deze Hanna oefent geduld en kijkt meer dan vijf jaar uit naar iets wat wekelijks voor ons beschikbaar is. Ik werd er stil van…

Bid je mee voor Hanna en voor alle meiden die vandaag Jezus gaan ontmoeten? We zegenen het team met grote gunst om in de gesprekken en gedurende de samenkomst vrijmoedig te delen van wat Hij beschikbaar heeft!