Iemand ‘volgen’ op social media is best koel. Je lijkt als ‘volger’ de rest van de wereld een stapje voor te zijn. Jij weet dan tenminste dat Justin Timberlake naar de kapper is geweest… 

Sommige pastors zijn nog iets actiever op social media dan ik (en dan heb ik het niet over die ene voorganger die vooral op Ceesboek zit…). Eén van de zeer actieven is pastor Louie Giglio uit New York. Van hem kun je regelmatig ook interessante tips verwachten over ‘wie te volgen’. Door hem werd ik getipt over de Instagram account van Floyd Mayweather jr., een bekende Amerikaanse prof-bokser (https://www.instagram.com/floydmayweather/). De man heeft geen wedstrijd in zijn carrière verloren en heeft vorig jaar de bokswereld vaarwel gezegd. 

Op Instagram zie je hoe iemand leeft - zo ook bij meneer Mayweather. Een kleine rondgang over zijn profiel laat bijvoorbeeld zien hoe hij reist. De ene dag krijg je met een filmpje de kans een stukje mee te vliegen in zijn privé-jet,  de andere dag zie je hoe hij ‘in het groot’ inkoopt in een Parijs luxe-warenhuis. 

Floyd’s bijna 13 miljoen volgers zijn getuige van zijn manier van betalen: cash, veel cash. Foto’s van hotelkamers vol dollarbiljetten maken duidelijk hoe hij bij Hermès heeft afgerekend - arme kassa-juffrouw :). 

Nu zou je groen en geel van jaloezie deze bokskoning kunnen blokkeren - of misschien zwijmel jij wel even weg bij de gedachte aan zoveel geld en een privé-vliegtuig. Herken ik: een eigen vliegtuig is makkelijk (wat dacht je van onze missions?) en een berg dollars ook. 

Of je nu op social media zit of niet, jij hebt ook een volger. God Zelf ‘achtervolgt’ jou met Zijn zegen en genade (Psalm 23:6). Alle dagen van je leven. Zoveel goeds van Hemzelf, zoveel genade: daar kan geen berg dollars tegenop! 

Mooie dag!