imageGisteren jonge leeuwen en volwassen olifanten geaaid. Zo moet het zijn geweest in de hof van Eden: alles tam.  

Met name leeuwen benader je gevoelsmatig toch wat voorzichtig. Die houden gewoon nog van alle soorten vlees?! De instructie ‘niet hun kop aaien’ deed het vermoeden.

Bij het zien (niet aaien!) van de volwassen mannenleeuw is de vergelijking met de leeuw van Juda snel gelegd. De indrukwekkende uitstraling van een machtige koning. Als je met pastors op pad bent, is er ook al snel een die vraagt wie er Daniël wil spelen en zijn geloof wil beproeven. :-)

Maar ik werd voor deze Everyday geinspireerd door de olifant. Ik moest denken aan hun bijzondere geheugen. Sommige gebeurtenissen vergeten ze niet of nooit. Zo zijn ze geschapen. Bewust, met de wonderlijke creativiteit van onze Heer.

Geheugen is een prachtig iets, als je het gebruikt voor de juiste gebeurtenissen. De Bijbel roept ons bijvoorbeeld op om ons geheugen steeds op te frissen als het gaat om het volbrachte werk van Jezus.

Waarom? Omdat je met datgene wat je herinnert je bewustzijn (geweten) vult. Dat is aansluitend onmiddellijk mede van invloed op je daden en keuzes. Dus op je leven.

Herrinner je het kruis, dan wordt je bewustzijn gereinigd door het bloed van Jezus en zul je niet bezig zijn met dode werken. Dus niet handelen gebaseerd op schuldgevoel.

Wat is wijsheid? Als je weet dat er positieve invloed mogelijk is, kun je dus beter aan het begin van de dag herinneren, dan aan het eind?

Daarom is de samenkomst volgens mij ook op zondag. Als je steeds bewust kiest om de eerste dag van de week aan de Heer te besteden, dan kun je daar de rest van de week profijt van hebben.

Samenkomst in Redemption Church Johannesburg. Ideaal begin van een goede vakantieweek! :-)

Tot morgen!

Comment