Everyday.jpg

Op de meeste van onze locaties wordt dit weekend het churchfestival gevierd. OK, Rotterdam moet nog even wachten - maar dat gaat dan ook extra leuk worden. Ja toch, niet dan?

Belangrijkste bestanddelen van het festival op de meeste plekken? Fun, food, fellowship in goed Nederlands. Misschien klinkt dat wat profaan? We hebben het immers over een kerk…?

Goed om te bedenken, dat Jezus bij Zijn wandel op aarde gewoon ‘fun’ was om in de buurt te zijn. Het beste bewijs daarvoor vormen misschien wel de kinderen die rondom Hem dartelden. Kinderen hebben het feilloos door, wanneer ze zich in de buurt van een leuke volwassene bevinden! 

Jezus had ook humor. Even wennen misschien: het is tweeduizend jaar geleden én je moet een beetje Joods denken. ‘Overdrijf-humor’ was de belgenmop of de woordgrap van die tijd. Wat dacht je van deze: een kameel door het oog van een naald - of een balk in je oog - humor aan het meer van Galilea! 

Over Jezus wordt zelfs geschreven dat Hij zich nogal blij kon maken over de openbaring die Zijn vrienden ontvingen. In Lucas 10:21 wordt daarvoor het woord agalliao gebruikt: heeeeel veel blij zijn! Jezus laat in dit schriftgedeelte overigens even aardig zien hoe we een mission-team mogen ontvangen wanneer ze thuis komen na een missie: letterlijk wordt agalliao wel vertaald met ‘springen van blijdschap’ :) Ik doe mee, de volgende keer! 

Jezus was ook van food - zelfs na Zijn opstanding, bakte Hij visjes als ontbijt voor Zijn vrienden! Dat brengt ons direct bij de derde component: vriendschap. Jezus was bij uitstek een vriend - in de eerste plaats voor Zijn leerlingen, maar de bijbel laat zien dat Hij ook moeiteloos contact legde met mensen aan de rand van de maatschappij. 

Deze oprechte liefde - gemixt met fun en food - mag zichtbaar zijn in al onze locaties, festival of niet. Wanneer mensen door deze Jezus zijn aangeraakt, is het leuk om bij ze in de buurt te zijn: dan is ’t feest! 

Mooie dag! 

Heb je alle berichten over het churchfestival gemist? Geen probleem, aanhaken kan via www.jongenvrij.nl/churchfestival