Ho even - vorige week was het feest, is het nu weer een zo’n weekend? Denk ‘t wel. Dat komt door Joke. Ze is één van de helden van ons media-team. Regelmatig reist ze met haar man Jos of met de andere teamleden door het land om mooie video’s te maken voor onze gemeente. Gisteravond zat ze bij ons in de tuin. Het was nogal gezellig, met haar drie mannen (één grote, twee kleine). 

Joke vertelde van wat ze de afgelopen weken geleerd hebben in het werk dat ze binnen Jong en Vrij doen. Dat ging niet over nog-mooiere-filmpjes-maken. Dat ging over levenslessen. Over hoe je dat samen doet als man en vrouw in de bediening. Over hoe je als ondernemer wandelt in de gunst die God voor Zijn kinderen heeft. Over hoe je samenwerkt als broers en zussen in de bediening. Over hoe je werk (voor de kerk, voor je business) inricht zonder dat het de regie in huis overneemt. Voor een regisseuse toch een bruikbare les, lijkt me :)

Met Jezus is ’t leuk leren, zagen we deze week al. Alle veroordeling (het nare randje aan lessen leren, dat zegt: ‘jij kunt ’t niet, jij leert ’t nooit’) is namelijk door Hem gedragen. Wanneer Hij het vóór doet en jij volgt, is het ontspannen wandelen. Dat is niet alleen voor het werk in de kerk, maar ook en juist voor je werk in ‘de wereld’, je gezin, op school. Zelfs voor de weekendboodschappen en voor de cursisten van de Grace Academy vandaag. 

Ik mocht Joke citeren. “Zo feesten we het leven door,” zei ze. Zij beleeft ’t al: met Jezus is het feest, dit weekend weer!

Feestelijke dag!

Lijkt het jou leuk meer te leren van hoe Jezus dingen doet in een praktisch team? Meld je zondag na de dienst bij de informatie-tafel en hoor welke praktische taken er in de gemeente zijn!