In Amersfoort is het groot feest vandaag - op alle andere locaties ook natuurlijk, maar ik ben vandaag hier. Negentien mensen worden gedoopt, een fantastisch aantal. Het is nog niet klaar: pastor Constantijn van de Amersfoorters spreekt van een ‘luxe probleem’: over twee weken nog eens twintig. We grapten al over iedere week dopen tot de kerst :). 

Onder de dopelingen is onze Matthijs. Dat is natuurlijk helemaal bijzonder. Super dankbaar, trots, blij, ontroerd, allemaal emoties die morgen ongetwijfeld van onze gezichten zijn af te lezen.

 

 

Feest vieren mág ook, wanneer je gedoopt wordt. Ik stond de afgelopen dagen stil bij het beeld van de doop. Het watergraf dat boven je sluit: je bent gestorven en begraven met Jezus - omdat Hij droeg wat jij niet kon dragen, in jouw plaats écht het graf in ging! Vervolgens sta je op uit het waterbad: opgestaan met Jezus in een nieuw leven! 

 

Wanneer je al even geleden gedoopt bent en de herinnering misschien is weggezakt: geen probleem, maar mag vandaag even een verse reminder zijn? Dit is jouw werkelijkheid! Dit nieuwe leven leef jij. Jij bent een nieuwe schepping geworden en echt alles is nieuw voor jou. Goedemorgen, dat wordt een mooie dag! 
 

Voor wie nog niet gedoopt is: ook geen probleem. Wanneer Jezus jouw Heer is, hoor je bij Hem en deel je in het eeuwige leven. De doop - vandaag of bij een komende gelegenheid in jouw gemeente - helpt je wel, de dood en opstanding van Jezus fysiek (her)kenbaar te maken. De doop maakt zichtbaar dat we met Jezus bekleed zijn (Gal. 3:27), je laat de wereld zien dat je Zijn mantel van nieuw, rechtvaardig leven draagt en je wordt gedoopt in een nieuwe (geestelijke) familie. Laat je niet weerhouden! 
 

Mooie dag!
 

Meer inspiratie: bekijk enkele getuigenissen van dopelingen op https://www.facebook.com/jongenvrijamersfoort/ Meer weten over de doop? Kom na de dienst naar één van de leiders of naar de info-tafel.