Het gedrag van onze aapjes liep de laatste dagen glorieus de spuigaten uit. Onvoorwaardelijk kattig tegen elkaar. Overvloedig brutaal tegen ons. Hele Bijbelse woorden allemaal. En daartussen een veelkleurige humeur. De Keukenhof zou er jaloers op worden.

Ik heb er niet zoveel last van, maar Cody gaat er onder gebukt. Ik probeer haar te helpen relativeren: ‘Schat, jij kunt de Keukenhof toch altijd zo waarderen?’

Zacht gezegd geen zinvolle bijdrage. Dus ik moet ingrijpen.

‘Meiden, kom even aan de grote tafel zitten, we gaan even praten’. Na hoezo, sputter, huiswerk, plassen, huilen, waarom dan, cavia’s hebben geen water meer, cavia’s hebben geen eten meer, cavia’s hebben vandaag nog geen knuffel gehad en poepen, zitten we aan tafel.

Het probleem is alleen, dat als papa lolbroek-bijdehand is, dit via de kinderen kan terugkomen. Ik open met serieus gezicht de gemeentevergadering. ‘We willen het even met jullie over iets hebben.’ Megan met guitig gezicht: ‘Amen!’ Gevolg: klein barstje in mijn beseffen-jullie-de-ernst-van-de-zaak gezicht. Ik probeer opnieuw: ‘Er moeten een paar dingen anders.’ Megan met nog grotere grijns: ‘Afgesproken. In Jezus’ naam amen!’

Ik voel dat er een hemels strijkijzer nodig gaat zijn om mijn gezicht in de plooi te houden. ‘Lieverd, als papa praat, en jij gaat er doorheen zitten kleppen, dan is dat niet zo netjes.’ Amber heeft inmiddels haar huiswerk erbij gepakt. Gaat schijnbaar toch niet over haar. Ik kijk met om hulp schreeuwende ogen naar Cody, maar die retourneert diezelfde blik als een professioneel tennisster.    

Dan geeft de Heer ineens een ingeving. Ik begin ontspannen en enthousiast over hoe leuk wij het vinden als het gezellig is in huis. En hoe leuk het is dat we daar allemaal aan mee kunnen helpen! En ook wat er niet bij helpt. Etc. etc. etc.

Het loopt goed af! Dankbaar tik ik deze Everyday in.

Op de achtergrond hoor ik dat sommige woorden als zaadjes waren. De oogst laat deels nog even op zich wachten. ;-)  

Tot morgen!

In verband met de vakantie van pastor Marcel plaatsen we deze week elke dag een al eerder verschenen Everyday.

Comment