Everyday.jpg

Na onze dagen in Stuttgart genieten wij een aantal dagen van een korte vakantie. We hebben daarvoor - uiteraard - kleine Anna ook meegenomen. De zalving van de Holy Spirit Night was duidelijk ook op haar: samen met enkele andere kleine voorgangerskindjes heeft ze in noodtempo leren kruipen. Die geestelijke ‘sprong’ vooruit brengt ze vrolijk in praktijk :) 

Nu hebben we het gedrieën heel gezellig, toch missen we er een paar. Gelukkig is daar Facetime om contact met de achterblijvers te houden - zeker leuk nu Anna het principe van beeldbellen lijkt te begrijpen. Vandaag wordt het nóg iets leuker voor ons: grote dochter Sofie vliegt naar ons toe, zodat de familie weer bijna compleet is. Welk familielid het gelukkigst is, valt moeilijk te zeggen: Sofie die haar kleine zusje weer ziet, is een goede kanshebber! 

De essentie van het evangelie laat zich goed omschrijven met het beeld van het gezin. Kinderen die ver van de Vader zijn weggeraakt, thuis gehaald door de oudste Broer in het gezin, die Zijn leven in hun plaats heeft gegeven. Heel het verhaal van de ‘verloren’ zoon in Lucas 15 draait om de vader die in liefde zijn zoon thuishaalt. 

Stel je de blijdschap van de vader voor, die de zoon al van ver ziet aankomen. Die hem niet uit laat praten, wanneer hij zijn ingestudeerde excuses wil opdreunen, maar in liefde omhelst, kust en mee neemt naar het ouderlijk huis. Bedenk je, met hoeveel liefde hij de jongen opnieuw in positie brengt: je bent geen slaaf, je bent mijn zoon en beschikt over alles dat van mij is! Laat je gedachten gaan over het feestmaal dat de vader aanricht bij het thuishalen van zijn verloren gewaande zoon: dat is nog eens feest vieren! 

Dat zijn beelden van de diepe blijdschap die jouw hemelse Vader vervult, nu jij aan Zijn tafel zit. Je bent niet veraf, je staat niet in een hoekje van Zijn hemelse troonzaal te wachten of Hij je zal zien. Je zit aan tafel, in het centrum van Zijn aandacht, geliefd, omgeven met Zijn zorg, op jouw bord alle goeds waarmee Hij je zegent! 

Welkom thuis in de familie, het is een mooie dag!