Tijdens de zomerstop lees je tot 16 augustus een selectie van eerder verschenen Everydays. Dit is er een van pastor Paul van Laar.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Expeditie Robinson is weer volop in gang. Voor als je nu denkt “wattuh?” check de rode oogjes bij je collega’s op vrijdagochtend. Expeditie is een populair programma waarbij twee teams op een verre en paradijselijke locatie tegen elkaar strijden in allerlei opdrachten. 

Ik mocht gisteravond met Sofie meekijken. Moest wel m’n mond houden. Mooi voor jullie, want dan schrijf ik nu op wat ik dacht :-)

Expeditie zit vól met religieuze symbolen en begrippen die wij kennen als “wet”. Grappig. Als je nog ’s een laagdrempelige manier zoekt om een vriend uit te leggen hoe religie werkt, check uitzending gemist. Het begint al in de leader. Afzien is de norm, want wie z’n keiharde best doet, die wint. Heb je iets goeds gedaan (visje gevangen voor je team?) dan val je in de smaak bij de groep. Ben jij de schuldige aan het verliezen van de opdracht? Dan stemmen we jou weg. 

Gisteravond spande wel de kroon. Het team dat de totempaal bereikte, ontliep de eilandraad (het oordeel). Voor wie niet thuis is in de Bijbelse typologie houd ik het kort: begin eens bij Numeri 21. 

Nooit over nagedacht om met verhalen uit de wereld Vaders liefde en Zijn genade bekend te maken? Jezus deed niet anders. Zo wordt Mission Holland wel heel makkelijk op vrijdagmorgen bij de koffie automaat. 

Eén kleine opmerking nog: ga niet te ver in je vergelijking met Expeditie en de gemeente. Op een missiontrip zie ik maar weinig deelnemers afvallen :-)

Tot morgen!