Na zeven Everyday’s met serieuze inhoud, nu een luchtige om te lachen. Ik zal eerst toelichten waarom. 

We kunnen niet terug naar business as usual, dat zou dwaas zijn. De Heer zegt al een poos tegen de gemeente: Ontwaak! (word eens wakker!) De recente gebeurtenissen benadrukken de noodzaak daarvan in te zien. Niet om angstig te worden, maar om grote oogst te verwachten en in bescherming te wandelen.

Echter, juist als de tijden meer spannend worden, heb je als mens nodig dat je ‘heel’ (als geheel) blijft functioneren. Regelmatig (glim)lachen hoort er helemaal bij! Als we iets van de Joden leren, is het relativeren onder druk.

Ook jezelf niet te serieus leren nemen. Zélfs dát laten we aan Jezus over. Aangezien er onder ons dak een prachtige conversatie plaats vond, meende ik dat het tijd was om ook in Everyday weer even te ontspannen.

Amber (8) wordt normaal heel graag verzorgd. Ze kan uiterst makkelijk ontvangen (diplomatiek omschreven). Toen ze dan ook met school ergens was geweest en haar geld had gebruikt om een cadeautje voor Megan (5) te kopen, waren we enigszins aangenaam verrast ;-).

Papa wilde dit stimuleren en zei: ‘Zo lief dat je wat voor je zusje hebt meegenomen. Zulke dingen deed ik vroeger niet!’.

Amber glimlachend: ‘Gelukkig is het allemaal goed gekomen.’

Papa: ‘Is dat zo? Ik vermoed dat ik volgens mama nog wat te weinig meeneem.’

Amber denkt diep na en zegt tegen Cody: ‘Hij heeft toch een keer een ketting meegenomen?’

Papa reageert: ‘Ik ben bang dat de houdbaarheidsdatum daarvan inmiddels is verstreken.’

Mama knikt bedachtzaam. Amber observeert haar en vraagt: ‘Vind je die ketting niet meer mooi?’

Hahahahaha!

Sorry schat. Ik wilde haar echt alleen maar stimuleren! :-)

Tot morgen!